Esbaun Bio-Puutarhalannoite:

  • Orgaanis-biologinen NPK-lannoite kaikille puutarhan kasveille, sisältää 7 % typpeä, 6 % fosforia ja 5 % kaliumia
  • Tärkeät hivenaineet; molybdeeni, kupari, sinkki, boori, rauta ja mangaani kohottavat lannoitteen biologista arvoa
  • Sisältää maaperän mikrobeja; yli 200 milj. alkiota/1 gr.
  • Parantaa maaperän rakenteen luonnollisilla ravinteillaan ja pieneliöillään
  • Ylilannoittaminen ja huuhtoutuminen pintakerroksista syvemmälle maaperään käytännöllisesti katsoen mahdotonta
  • Yleislannoite kaikille viljelmille paitsi nurmikolle. Nurmikolle oikea lannoite on Bio-Nurmikkolannoite.
  • Käyttö 10 kg/100 m²
Luonnonmukaisten ja kemiallisten lannoitteiden ero

Esbaun orgaaniset Bio-Puutarha-lannoitteet valmistetaan rikastamalla kasviperäisiä aineita. Ne eroavat kemiallisista lannoitteista siten, että niiden sisältämä typpi ja fosfori eivät ole vesiliukoisia ja kaikki ravintoaineet ovat orgaanista alkuperää.

Ravinteiden haitallista huuhtoutumista veden mukana tai ympäristön ravinnekuormitusta ei tapahdu lainkaan, koska ravinteita vapautuu samassa suhteessa kuin kasvit niitä tarvitsevat
Mikro-organismit
Orgaanisesti sidottujen ravinteiden muuttamiseen kasvien käytettäväksi tarvitaan maaperän pieneliöitä. Bio-Puutarhalannoitteeseen on lisätty suorituskykyisiä maaperän mikrobeja, yli 200 miljoonaa alkiota grammassa. Nämä eloperäiset mikrobit ovat kuiva-tussa muodossa, aktivoituvat kosteassa mullassa ja alkavat luovuttaa ravinteita kasveille.

Bio-Puutarhalannoite sisältää sekä nopea - että pitkävaikutteisia ravinteita, jotka parantavat maaperän rakenteen.

Bio-Puutarhalannoite valmistetaan luonnollisista raaka-aineista. Se toimii puutarhan maaperän pieneliöiden ravinnepohjana. Lannoite sisältää ydinravinteita (typpi, fosfori, kalium, N/P/K = 7/6/5), tasapainoisessa suhteessa, paljon hivenaineita ja 65 % orgaanisia, humusta muodostavia aineksia.

Bio-Puutarhalannoite on kehitetty orgaaniseksi typpi- ja fosfori-kaliumlannoitteeksi, joka sopii kaikille puutarhan kasveille. Tämä lannoite luo parhaat mahdolliset edellytykset maukkaiden vihanneksien, upeiden kukkien ja terveiden , myrkyttömien hedelmien kehitykselle.

Bio-Puutarhalannoitetta voidaan käyttää
kaikkina vuodenaikoina
Edullisin ajankohta vihanneksille ja koristekasveille on kuitenkin kevät ja alkukesä. Toinen lannoitus kasvukauden aikana - varsinkin suurikulutuksisille kasveille - on osoittautunut erittäin hyödylliseksi.
Mikä merkitys Bio-Puutarhalannoitteen ravintoaineilla on?

Typpi (N)
on voimakkaan kasvun ja lehtien voimanlähde. Se on tärkeää myös valkuaisen muodostukselle. Kasvi ei kykene ottamaan typpeä suoraan ilmasta, vaan on riippuvainen tiettyjen pieneliöiden esivalmistelusta. Ne kykenevät muuttamaan ilman tai valkuaisaineiden sisältämän typen kasvien käytettäväksi.

Fosfaatti (P2O5)
Ravintoaine, joka vaikuttaa komeiden kukintojen ja hedelmien muodostukseen. Humushappojen ja maaperän mikrobien vaikutuksesta maaperän ja orgaanisten lannoiteaineiden sisältämä veteen liukenematon fosfaatti muuttuu kasvien käytettäväksi.

Kalium (K2O)
Kaliumilla on tärkeä merkitys kasvien vesitaloudelle. Se vahvistaa kasvien luonnollista vastustuskykyä kuumuutta, kylmyyttä, ympäristön aiheuttamia rasituksia ja sairauksia vastaan. Kalium nopeuttaa hedelmien kypsymistä, parantaa makua ja säilyvyyttä sekä lisää satoa. Bio-Puutarha-lannoite, Bio-Marjalannoite, Bio-Nurmikkolannoite ja kukkaravinne Bio-Trissol-Florasan sisältävät suuren määrän kasviperäistä kaliumia.

Magnesium (MgO)
Magnesium on tärkeä lehtivihreän rakennusaine. Se pitää huolen tummanvihreistä lehdistä ja neulasista.

Hivenaineet
Rikki, rauta, boori, magnaani, sinkki, kupari ja molybdeeni kuuluvat tärkeimpiin hivenaineisiin.


Biologis-orgaanisilla erikoislannoitteillamme voit lannoittaa ruusut, rhodot, havupuut ja marjakasvit.
Esbaun biologis-orgaaniset erikoislannoitteet
| Etusivulle | Nurmikosta kuin karhun turkki | Nurmikon tervehdyttäminen |
| Pensaiden, puiden ja vihannesten lannoitus | Bio-Erikoislannoitteet |